Billede af Valgdebat påHF & VUC København Syd

Valgdebat 2022 bød på spørgelystne elever og engagerede politikere

Valgdebat 2022 bød på spørgelystne elever og engagerede politikere

Valgdebat på både Hvidovre- og Amagerafdelingen her i oktober bød på spørgelystne elever og engagerede politikere. Det var tilmed nogle prominente navne, som skolen fik besøg af.

På Amagerafdelingen var det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fra socialdemokratiet, Samira Nawa fra de radikale venstre, Konservatives Laura Lindahl, Rosa Lund fra Enhedslisten, Lisbeth Bech-Nielsen fra Socialistisk Folkeparti, Charlotte Nellemand fra Liberal Alliance og Alexandra Sasha fra Venstre, der gæstede skolen.

Og på Hvidovreafdelingen var det forsvarsminister Morten Bødskov, Rasmus Jarlov fra Konservative, Kashif Asmad fra Radikale Venstre, Ibrahim Benli fra Enhedslisten og Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti, der prøvede at vinde elevernes stemmer.

HF & VUC København Syd er en skole, der arbejder meget med fællesskaber. Fra eleverne starter på skolen har vi fokus på, hvordan vi imødegår forskellighed og eleverne lærer at øve indflydelse og blive aktive medborgere i samfundet. Det er derfor ikke overraskende at eleverne på begge afdelinger deltog aktive i debatten og gav politikerne lidt igen, når svarene ikke blev konkrete nok.

 

Temaerne for debatterne var: Fremtidens velfærd, klima, økonomi og integration. Alle emner, som eleverne var engagerede I og stillede spørgsmål til. Dog var det ét emne, der for eleverne på Hvidovreafdelingen fik lidt ekstra opmærksomhed. Det var vigtigt for eleverne at høre politikkernes holdning til diskrimination og flygtningepolitikken og flere af eleverne var også oppe og snakke med politikerne om emnet efter debatten. Et andet punkt, som ekstraordinært blev fremhævet var øget fokus på mental sundhed og de lange ventelister i psykiatrien. Som eleven Randi forklarede efter debatten: ”Psykisk sårbare skal have hjælp tidligere, så vi ikke gør mere skade på dem end gavn”.

Poliltkkerne på begge afdelinger var enige om at det var en god debat. ”Det er en fed debat, fordi vi bare diskuterede politik og ikke så meget af det andet”, forklarede Samira Nawa i til slut i debatten. Og moderator Sofie Buch Hoyer fortalte, at de var en debat af højt niveau med gode spørgsmål fra salen.

Ibrahim Benli fra Enhedslisten sluttede debatten på Hvidovreafdelingen af med opfordring til alle om at bruge deres stemme og stemme med omhu. Den opfordring er hermed givet videre,

;