Fag på HF Ordblind
Dansk A
Du lærer om både mundtlig og skriftlig fremstilling og får viden om skønlitteratur fra fortid og nutid og om kommunikation i moderne medier.
Om undervisninigen:
I faget dansk på A-niveau får du indsigt i litteratur, kommunikation og medier og i sprogets funktion og egenskaber i forskellige situationer. Du lærer at analysere tekster, gå bag om ordene og forstå indhold og nuancer.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Biologi, Geografi og Kemi: Naturvidenskabelig faggruppe
Du får indsigt i naturvidenskabens metoder, og hvordan de bruges til at opnå forståelse af fænomener i naturen og af samspillet mellem mennesket og dets omgivelser.
Om undervisningen:
Den naturvidenskabelige faggruppe – hf er et tværfagligt fag, der giver indblik i sammenhænge mellem naturvidenskab, teknologi og samfund. Faggruppen omfatter fagene biologi C, geografi C og kemi C.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Engelsk B
Du lærer at tale og skrive på engelsk om almene og faglige emner, og du får en grundviden om historiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Storbritannien og USA.
Om undervisningen:
I faget engelsk på B-niveau lærer du at forstå, tale og skrive et nogenlunde flydende og hovedsageligt korrekt engelsk. Du vil i den sammenhæng lære om det engelske sprogs grammatik, stavemåde og tegnsætning.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Historie, religion og samfundsfag: Kultur- og samfundsgruppe
Du får en forståelse af væsentlige elementer i den historiske udvikling, det moderne samfund, forskellige religioner samt kulturelle værdier og livsanskuelser.
Om undervisningen:
Kultur og samfundsfaggruppe - hf er et tværfagligt fag, der giver indsigt i samspillet mellem den historiske, samfundsmæssige og kulturelle udvikling i Danmark så vel som internationalt. Faggruppen består af fagene historie B, religion C og samfundsfag C.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Matematik C
Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer fx at håndtere simple formler, modeller og ligninger.
Om undervisningen:
I faget matematik på C-niveau vil du lære at gennemføre simple matematiske ræssonementer og at bruge matematik i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold. Du lærer også at kommunikere om matematik.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Biologi B (Fagpakkefag på 2. år)
Du lærer at anvende fagbegreber og modeller til at beskrive og analysere biologiske problemstillinger. Du bliver også i stand til at vurdere samfundsmæssige, teknologiske, miljømæssige og etiske problemstillinger med biologisk indhold.
Om undervisningen:
Du får indsigt i samspillet mellem det levende og det omgivende miljø. Biologi beskæftiger sig med livets udvikling og levende organismers egenskaber, tilpasninger og livsprocesser på alle niveauer, fra det molekylære niveau til økosystemniveau.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Samfundsfag B (Fagpakkefag på 2. år)
Du får bl.a. viden om og forståelse af danske og internationale samfundsforhold og den dynamik, der har indflydelse på samfundsudviklingen.
Om undervisningen:
I faget får du en teoretisk og aktuel baggrundsviden, der gør dig i stand til at arbejde problemorienteret med fokus på at undersøge aktuelle samfundsmæssige udfordringer og diskutere løsninger.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
B-niveaufag (Valgfag På 2. år)
Biologi B
Kemi B
Psykologi B
Samfundsfag B
Religion B
Matematik B
Psykologi C (Fagpakkefag på 2. år)
Du lærer om, hvordan mennesker sanser, tænker, lærer, føler, handler og udvikler sig universelt og under givne livsomstændigheder.
Om undervisningen:
I faget psykologi på C-niveau får du et bredt kendskab til fagets stofområder, primært i forhold til det normaltfungerende menneske. Du får bl.a. viden om menneskets udvikling, herunder betydningen af arv, miljø og kultur samt psykologiske og sociale forholds betydning for læring og motivation.
Læs mere om faget på Uddannelsesguiden
Ofte stillede spørgsmål om HF Ordblind
Hvordan søger jeg optagelse på HF Ordblind?
Hvad er adgangskravene til HF Ordblind?
Skal jeg have ordblindetest for at starte på HF Ordblind?
Skal jeg have en rød ordblindetest?
Kan jeg få overført min IT-rygsæk, når jeg starter hos jer?
Kan jeg få mere støtte til min uddannelse udover støtte til ordblindhed?
Er der et socialt fællesskab på HF Ordblind?
Kan jeg komme forbi og se skolen?
Kan jeg få hjælp til at søge SU?
Eksamen og prøver
På det 2-årige HF skal du op til eksamen i alle fag. Og du skal skrive Større Skriftlig Opgave (SSO).
Find al info om eksamen her:
- Eksamensdatoer
- SSO
- Mødetid til eksamen
- Hvad du gør, hvis du bliver syg ved eksamen
- Hvornår der afholdes sygeeksamen
- Karakterer og eksamensbeviser
Ordblindemonopolet HF & VUC København Syd fra uge 40.
Ordblinde Kamilla har udvidet HF - på vej mod universitetet
Kamilla startede her på HF & VUC København Syds Amagerafdeling for 12 år siden. Dengang var hun 15 år og skulle egentlig bare have ordblindeundervisning. Nu 12 år senere, i en alder af 27 år, har hun klaret en udvidet HF og satser på at starte på universitet til september.
Det har været en lang, sej kamp for Kamilla at nå dertil, hvor hun er i dag. Men det har været det hele værd, fortæller hun. For undervejs har hun opdaget, at hun kan meget mere, end hun troede. For selvom man er ordblind, behøver man ikke nøjes med ikke-boglige fag, når nu det er viden og sprog, man virkelig brænder for, forklarer Kamilla.