

“Next step” i Tampere
Et spændende projekt i samarbejde med undervisere fra HF & VUC København Syd og FGU Vestegnen har over et år, afprøvet forskellige undervisningsaktiviteter. Med små greb i undervisningen, oplevede de en øget trivsel og motivation blandt eleverne.,
Fokus på at forbedre læringsmiljøet for unge. For at arbejde hen imod, at alle unge får lige muligheder for succesoplevelser og tilegnelse af viden i uddannelsessystemet, kan vi overveje flere tilgange:
-
Skabe trygge relationer: Det er vigtigt, at eleverne føler sig set og hørt. Gode relationer til undervisere kan øge motivationen og trivslen, som det er blevet nævnt i projektet.
-
Implementere små greb i undervisningen: Som eksemplerne med energiniveau og fordomsleg viser, kan små ændringer i undervisningen have stor betydning for elevernes engagement og deltagelse.
-
Variation i undervisningen: At tilbyde forskellige læringsmetoder og aktiviteter, som f.eks. walk-and-talk, kan hjælpe med at holde eleverne motiverede og engagerede.
-
Samarbejde mellem institutioner: Ved at dele erfaringer og observere hinandens undervisning kan lærere finde nye måder at støtte deres elever på og mindske læringsulighed.
-
Fokus på individuelle behov: Det er vigtigt at tilpasse undervisningen til den enkelte elevs behov, så alle har mulighed for at lære og trives.
Ved at fortsætte med disse tilgange kan vi forhåbentlig skabe et mere inkluderende og støttende læringsmiljø for alle unge.
Du kan læse artikel om emner her