Billede af vinterstudenter (1)

Ny-udsprungne vinterstudenter 2023

Ny-udsprungne vinterstudenter 2023

En af de fantastiske ting ved HF-enkeltfag er, at man kan blive student i sit helt eget tempo og på sin egen måde. Og det betyder, at man selvfølgelig også kan blive student om vinteren. Mød her tre elever fra KBH SYD, der netop har fået studenterhuen på her midt i januar-kulden - og som nu stiler mod nye uddannelsesudfordringer.

Bent på 28 år er ordblind og er egentlig i første omgang uddannet mekaniker. ”Men det er hårdt for kroppen” fortæller Bent, og forklarer, at han altid har haft ønske om at udfordre sig selv mere bogligt. Og det må man sige, han har gjort på KBH SYD. Han kan prale af et flot eksamensbevis, og optagelse på professionsbachelor i skat. ”jeg har altid været god til matematik, og god til at bide mig fast i det, jeg sætter mig for,” fortæller han smilende. Det er tydeligt, at han ikke længere lade sig begrænse af sin ordblindhed. HF-eksamenen har vist ham, han sagtens kan. Han glæder sig meget til at udfordre sig selv endnu mere med skattelovgivning og skatte-matematik.

Natalie-Louise, der også er 28, år har altid haft ambitioner, men børn og livet har fyldt. Hun har oprindeligt en uddannelse som bygningsmaler bag sig, og nu en HF. Og snart begynder hun på sygeplejerskestudiet. Drømmene og ambitionerne er der nu, hvor studenterhuen er kommet på hoved, endnu mere end før - og der er mange karriereveje, hun ser sig selv gå ned ad.

Pernille på 26 år har gået på en HF tilrettelagt over 3 år. Hun drømmer også om sygeplejerskestudiet og vil rigtig gerne specialisere sig i kardiologi. Med en HF på 3 år, har hun haft tid til fag og lektier, og også været en aktiv del af skolens mentorkorps til stor glæde for hele skolen. Et engagement i andre mennesker, som hun helt sikkert kan bruge videre.

Alle tre var med da KBH SYD holdt vinterdimission 2023, hvor rektor Laila Emiliussen-Hougaard holdt tale, og uddannelseschef for HF, Tina Slot Simonsen delte beviser ud.

”Vi er her for at fejre jer, og sende jer godt ud i verden” sagde Laila til de nye studenter og fortalte blandt andet at de netop måtte være symbolet på frihed, og at de netop repræsenterer håb, glæde, livsappetit og mod! "Vi har fuld tillid til jer. Så når vi nu sender jer videre, gør vi det med håb og forventning om at hver og en af jer vil sætte gode spor i livet, for jer selv og for andre" afsluttede hun.

Stort tillykke til alle nye studenter.

;