billede af camilla og maria der læser enkeltfag

Dygtige lærere, stærkt klassesammenhold og hårdt arbejde

Dygtige lærere, stærkt klassesammenhold og hårdt arbejde = HF-student med HF-enkeltfag på 2 år

Opskriften på en HF-eksamen på HF-enkelfag på 2 år lyder på: Dygtige lærere, innovativ undervisning, stærkt klassesammenhold og hårdt arbejde, fortæller Camilla på 47 år og Maria på 32 år. Om lidt kan de begge kalde sig HF-studenter! Også selvom de måske ikke ligner typiske HF-studenter. De har læst HF på KBH SYDs Amager-afdeling.

Livslang læring og bedre sikkerhed på jobmarkedet

Maria har tidligere påbegyndt maler-uddannelsen og senere uddannet sig i detail i Jysk. Camilla er kontoruddannet har i mange år arbejdet som speditør. De er begge glade for, at der findes tilbud som HF-enkeltfag, så de kan skifte spor og finde nye karriereveje. Som Camilla fortæller, ”jeg skal jo være på arbejdsmarkedet i mange år endnu”.

Maria drømmer om en pædagoguddannelse og Camilla vil gerne have papir på det, hun allerede kan. ”Jeg har jo nærmest været på arbejdsmarkedet i en menneskealder, men fordi jeg ikke har papir, at jeg kan det, jeg rent faktisk kan, står jeg svagt, når jeg skal søge job”, fortæller hun. Dét vil hun gerne lave om på.

Mere moden og mere studieparat

De har begge taget HF på 2 år, og det har været hårdt, men også godt. De kan mærke, at de har noget ballast med sig, som meget unge klassekammerater ikke har. ” Før hen havde jeg meget selvtillidsproblemer. Men efter jeg har været ude, så har jeg fået mere selvtillid, som jeg nu kan overføre til skolebænken og min tro på, at jeg sagtens kan. Jeg stoler mere på mig selv. Jeg kan se det på mine karakterer, fra da jeg gik på handelsskolen og folkeskolen. Jeg har rykket mig helt vildt.” fortæller Maria.

Lærerne er sparringspartnere

Camilla har samme oplevelse og supplerer med, at hun ser lærerne som sparringspartnere, og de ser eleverne på enkeltfag som individer. Det er en stor fordel, fortæller Camilla. ”Jeg kan tilrettelægge min dag, som jeg selv vil, fordi jeg har et super godt samarbejde med mine lærere. Jeg bliver set hvor jeg er på HF-enkeltfag”.

Innovativ undervisning der får eleverne til at forstå stoffet

Både Camilla og Maria oplever at lærerne på HF-enkeltfag her på HF & VUC København Syd har meget fokus på læring, og på at nå den enkelte elev, hvor han/hun er. ” Før forstod jeg ikke matematik” forklarer Maria, ”men jeg har fået en lærer, der forstår mig, og forklarer mig tingene. Og jeg har fået 7 i både skriftlig og mundtlig matematik", fortæller hun stolt.

Camilla fortæller, at her på HF & VUC København Syd, er hun glad for at der ikke er så meget almindelig tavle-undervisning, som hun er vant til fra skolen for 20 år siden. ”Fx har de historielærere jeg har haft været helt geniale, og lavet aktiv undervisning. Det gør det simpelthen nemmere at lære, når man føler det er spændende, og når man mærker at læreren er engageret i emnet.”

Stærkt klassesammenhold

Klassesammenholdet er de også positivt overrasket over. Når alle tager forskellige fag, så kan man ikke altid følges ad, ”men vi er heldige, at vi har ramt fag med de samme mennesker, hver gang”. Det er en fordel ved en mindre skole som HF & VUC København Syd. Og det har giver dem kursisterne et stærkt sammenhold. ”Jeg har haft nogle fantastiske klassekammerater her på VUC, der har støttet mig. Og når jeg har tvivlet på mig selv, har de sagt. ”Du kan du godt Maria!”. Og de har siddet og ventet på mig til hver eksamen. Samme gruppe af klassekammerater har altid ventet. ” fortæller Maria.

Begge bliver nu studenter her I næste uge på HF & VUC København Syds Amager-afdeling. Og hver gang de har været op til eksamen her i juni, har en fast gruppe af HF-enkeltfaselever siddet klar til at støtte hinanden.

Læs mere om HF-enkeltfag

;