Billede af voksen elev på HF Hvidovre

Det er aldrig for sent at blive student

Det er aldrig for sent at blive student

Susanne er i en alder af 57 år blevet student. Det er en bedrift der vil noget.

Susanne startede tilbage i 2016 på AVU. Her mødte hun sin veninde Stella for første gang. ”jeg satte mig ved siden af hende og spurgte om hun ville have en Pepsi”, fortæller Susanne. Stella griner ved siden af, hun tydeligt stolt af sin veninde og er med for at fejre Susanne. Stella blev selv student sidste år som 40 årig.
Faktisk startede Susannes VUC-rejse for mange flere år siden. ”Alle kigger altid en ekstra gang, når de ser mit kursistnummer, for det har kun fire tal”, fortæller Susanne. Alle de andre kursistnumre er på 5 tal. ”Men jeg blev faktisk indskrevet første gang på skolen i 1992 på turbo-hf som det hed dengang. Men det gjorde jeg ikke færdig." ”Dengang hed skolen VUC Vestvolden og lå på Strandmarksvej i Hvidovre.
Susanne fortæller, at hun egentlig altid gerne ville være pædagog, ”lige fra jeg var 16 år”, siger hun. ”Men så fik jeg et ufaglært arbejde og børn jeg skulle passe, og så gik tiden". Da hun startede her på KBH SYD i 2016, var det ikke intentionen, at hun ville være HF-student. ”Jeg gad ikke være på kontanthjælp, så var det sjovere at lære noget”. Men det ene tog det andet og Susanne og Stella fik hinanden af sted i skole. ”Da vi havde taget 9. klasse, blev vi enige om, at vi lige så godt kunne tage 10. klasse også”, fortæller Stella. Og før de to vidste af det, var de endt på HF-niveau.
Undervejs blev både Stella og Susanne klogere på, hvorfor skolen ikke havde været noget for dem, før nu. De blev nemlig begge to testet ordblinde. For Stella var det en gamechanger. ”Jeg har gået i specialklasse siden 4. klasse og det var fedt at finde ud af, at jeg slet ikke var dum”, smiler hun. Susanne supplerer, at hun altid troede at gymnasiet var noget for de andre, de kloge. Ikke for hende. Og så har hun altid haft mange jern i ilden, så hun har ikke haft ro til at gå i skole før nu. ”Men jeg er stolt over, at jeg gennemførte. Og det vil jeg også gerne give videre til mine børn” fortæller hun. ”Hvis mor kan, så kan de også”

Omgivet af sine gode veninder og børn fik Susanne huen på 10. juni. Hun drømmer stadig om at blive pædagog, og overvejer at starte i det små på pædagogisk assistentuddannelsen.
Omgivet af venner er det en dejlig dag
Omgivet af venner er det en dejlig dag

(En anden) Susanne på 37 år klaret HF med kombination af fremmødefag og e-learning

VUC giver muligheder til dem, der ikke går den lige vej. Susanne her, har netop bestået sin HF på enkeltfag. Hun er 37 år, og for hende har det været det rigtigt at kombinere fremmødefag og e-learning. Det er den måde, hun lærer bedst og får ro til fordybelse i fagene. Susanne har været rigtig glad for sine lærere, og kom endda med blomster til sin kemi-lærer Henriette, som på mange måder har været en slags mentor for hende.
Susanne ved ikke helt, hvad hun vil bruge sin HF til, men det bliver nok noget med mennesker. Hun vil rigtig gerne gøre en forskel for andre!
Det er en glad dag
En glad dag
;