VUC samler ind til et godt formål
Fokus på fællesskaber og empowerment fra start af
Studiestart stod på mere end bare navnleg, skema og årsplaner for HF Empowerment og HF Ordblind. Eleverne var på ungdomsøen for at dyrke fællesskabet, samarbejde og lærer hinanden at kende.
Fællesskaber er vigtige
På øen skulle eleverne dyste i Ø-hungergames, sådan en lille dyst på krig - på den hyggelige måde. De skulle i grupper finde frem til forskellige poster og bekrige de andre grupper. Hvilket i sidste ende ikke handlede særlig meget om krig, men meget mere om at samarbejde og dyrke fællesskabet i gruppen. Formålet med turen var at vise eleverne noget af det, de kommer til at møde de kommende år på KBH SYD - og særligt på Empowerment-fagpakken. Nemlig at fællesskaber er vigtige, at ens stemme kan få vægt, og at man kan træne sig at tage initiativ, blande sig i debatten og skabe forandring. Netop dét er også en del af ideen med Ungdomsøen. Øen er nemlig omdannet til et slags fristed i København for unge og af unge. Her skal der være plads til at lære, til at fejle og prøve tingene af på ens egen måde uden alt for meget "voksen"-kontakt. Og et sted, hvor man kan eksperimentere og prikke til normerne. Laura, der var elevernes vært på øen fortalte at "her skal man ikke have en grund for at komme. Det er et sted, hvor man kan udfolde sig og forstyrrer, og gøre noget andet end det man plejer. På øen kan man skabe nye forpligtende fællesskaber."
Finde ud af det meste selv
Derfor skulle eleverne også selv finde ud af det meste i deres hungergames-leg uden at lærerne skulle blande sig alt for meget. På den måde afprøvede de deres egne initiativer og var med til at styrke fællesskabet på tværs af klasser og på tværs de grupperinger, der allerede er opstået så småt i klasserne.
"Fællesskaber er meget vigtige for os, fortalte Amani fra Empowermentklassen på Hvidovre. Nu er vi en ny klasse, så vi skal lære at holde sammen og lære hinanden og hinandens meninger at kende."
Smuk dag på øen
Ungdomsøen viste sig fra sin bedste side med høj sol og roligt spejlblankt vand til alle sider. Eleverne fra empowermentklasserne og ordblindeklassen snakkede og hyggede og skabte nye stærke forbindelser, som bliver værdifulde både i og ude for klassen.
Medborgerskab og fællesskabet er en stor del af den 2-årige HF på KBH SYD.