HF Esport & Games

Læs en klassisk 2-årig HF og bliv en del af Københavns bedste gaming-fællesskab imens! Hos os er fællesskab, målrettet træning og inspirerende undervisning i højsædet.

Som supplement til de almene faglige mål vil din daglige undervisning være inspireret af esport og gaming. Du lærer eksempelvis at skrive spilanmeldelser og artikler, analysere computerspil, lave budgetter for en organisation og planlægge events.

HF Esport & Games kan både læses som 2-årig HF og som HF-enkeltfags-fagpakke. Læs mere om HF Esport & Games som enkelfags-fagpakke her. Klassen tager på studietur på 2. år (hvor der vil være egenbetaling på ca. til 2700 kr) 

HF Esport & Games er for dig, der:

- gerne vil have en HF-uddannelse
- gerne vil gå i klasse sammen med andre, der elsker computerspil
- gerne vil være en del af et stærkt fællesskab
- gerne vil dyrke din passion for esport.
- drømmer om en uddannelse og karriere inden for IT og computerspil.
- vil have indsigt i esport-verdenen.

HF Esport & Games kan også læses som HF-enkeltfag

Hvis du vil læse HF Esport & Games med enkeltfag, skal du tilmelde dig: HF Ung. Det er en fordel at vælge enkeltfag fremfor 2-årig HF, hvis du bor langt væk fra skolen og/eller ved, at du skal direkte på universitetet efter 2 år. Du får stadig mulighed for at være en del af esport-fællesskabet på skolen og bruge skolens gaming-faciliteter. 

Gå til HF Ung / HF Esport og Games med enkeltfag

Fed træning i egne esport-lokaler!
KBH SYDs esport-hold træner i eget lokale på Hvidovre-afdelingen. Dette giver optimale rammer og fleksibilitet for træningen. Derudover giver lokalet mulighed for også at kunne bruges som undervisningslokale - uanset om vi underviser i esportsverdenen eller i et af uddannelsens mere almene fag.

Det er også her, du møder vores kompetente coaches, der har stor erfaring inden for de mest kendte spil og et særligt indblik i esport-miljøet. Samtidig vil trænerne forberede dig på at deltage i turneringer.

Der er to eksterne trænere tilknyttet esport-klassen. De står for henholdsvis CS:go og League of Legends.

Hvis du har flere spørgsmål til HF Esport & Games kan du skrive til esport-projekleder Andreas Michael Mogensen på AMO@kbhsyd.dk

Følg KBH SYD Esports Twitch-kanal her
Følg KBH SYD Esport på Facebook her

Hvor kan du læse HF Esport & Games
Du kan læse HF Esport & Games på HF & VUC København Syds to afdelinger. Hvidovre-afdelingen på Åmarkvej 1 (lige ved Åmarken S-togsstation), og Amager Strand-afdelingen på Amager Strandvej 390 (lige ved Kastrup Metrostation). 

Tilmelding

Tilmelding foregår via optagelse.dk. Du skal logge ind med nemid/MitID eller unilogin. Hvis du har spørgsmål til tilmelding eller HF Esport & Games er du velkommen til at kontakte skolens vejledning.

Kontakt vejledningen

 

Billede Af Esporter 2022

Fag på HF Esport & Games

Dansk A

Du lærer om både mundtlig og skriftlig fremstilling og får viden om skønlitteratur fra fortid og nutid og om kommunikation i moderne medier.

Om undervisninigen:
I faget dansk på A-niveau får du indsigt i litteratur, kommunikation og medier og i sprogets funktion og egenskaber i forskellige situationer. Du lærer at analysere tekster, gå bag om ordene og forstå indhold og nuancer.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Biologi, Geografi og Kemi: Naturvidenskabelig faggruppe

Du får indsigt i naturvidenskabens metoder, og hvordan de bruges til at opnå forståelse af fænomener i naturen og af samspillet mellem mennesket og dets omgivelser.

Om undervisningen:
Den naturvidenskabelige faggruppe – hf er et tværfagligt fag, der giver indblik i sammenhænge mellem naturvidenskab, teknologi og samfund. Faggruppen omfatter fagene biologi C, geografi C og kemi C.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Engelsk B

Du lærer at tale og skrive på engelsk om almene og faglige emner, og du får en grundviden om historiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Storbritannien og USA.

Om undervisningen:
I faget engelsk på B-niveau lærer du at forstå, tale og skrive et nogenlunde flydende og hovedsageligt korrekt engelsk. Du vil i den sammenhæng lære om det engelske sprogs grammatik, stavemåde og tegnsætning.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Historie, religion og samfundsfag: Kultur- og samfundsgruppe

Du får en forståelse af væsentlige elementer i den historiske udvikling, det moderne samfund, forskellige religioner samt kulturelle værdier og livsanskuelser.

Om undervisningen:
Kultur og samfundsfaggruppe - hf er et tværfagligt fag, der giver indsigt i samspillet mellem den historiske, samfundsmæssige og kulturelle udvikling i Danmark så vel som internationalt. Faggruppen består af fagene historie B, religion C og samfundsfag C.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Matematik C

Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer fx at håndtere simple formler, modeller og ligninger.

Om undervisningen:
I faget matematik på C-niveau vil du lære at gennemføre simple matematiske ræssonementer og at bruge matematik i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold. Du lærer også at kommunikere om matematik.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Mediefag C (Valgfag på 1. år)

Du lærer at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave en medieproduktion sammen med andre - herunder at udarbejde synopsis og storyboard.

Om undervisningen:
I mediefag på C-niveau arbejder du både teoretisk, analytisk og praktisk med medier som film og tv..

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

B-niveaufag (Valgfag På 2. år)

Gennem sammensætningen af valgfag har du selv indflydelse på dele af uddannelsens indhold. Skolerne udbyder en række valgfag på A-, B- og C-niveau. Man skal normalt have haft et fag på et underliggende niveau, før man kan vælge faget på et højere niveau - altså C før B og B før A.

Erhvervsøkonomi C (Fagpakkefag på 2. år)

Undervisningen beskæftiger sig med både de danske og de internationale forhold inden for etablering og udvikling af en virksomhed, og du får kendskab til bl.a. brancheanalyse og økonomi.

Om undervisningen:
I faget erhvervsøkonomi på C-niveau får du en grundlæggende indsigt i en virksomheds opbygning og dens samspil med omverdenen. Du lærer også om branche- og markedsforhold og ud fra disse at kunne diskutere og vurdere virksomhedens strategiske muligheder

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Mediefag B (Valgfag på 2. år)

Du lærer selvstændigt og kreativt at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave en medieproduktion sammen med andre - herunder at udarbejde synopsis, manuskript og storyboard.

Om undervisningen:
I mediefag på B-niveau arbejder du både teoretisk og praktisk med faget.

Læs mere om faget på Uddannelsesguiden

Esportevents

Vi stor vægt på at åbne din verden og vise dig mulighederne inden for esport. Derfor inviterer skolen det første år på udflugter til store esport-events. En oplevelse der skal give dig erfaring, så du og dine medkursister selv kan planlægge og afholde jeres egen turnering. Se video længere nede på siden

På andet år på HF Esport & Games tilrettelægger vi studieturen i dialog med dig og dine medkursister. Her er formålet at komme afsted til store esport eller gaming events. Derudover vil du i løbet af de to år komme på besøg på uddannelsessteder, der tilbyder videreuddannelse inden for blandt andet computerspiludvikling.

Du vil desuden få inspiration til hvilket job/uddannelse, du skal søge hen imod.

Esportere til DM i League of Legends

Billede til video med Esportdokumentar, del 1
Minidokumentar om esportholdet, Del 1.
Billede til video med Esportdokumentar, del 2
Minidokumentar om esportholdet, Del 2

Udforsk flere af vores videoer

Undervisningsmiljøet På Skolen
Hvordan er det at være elev på HF & VUC København Syd?
Hf Fra 10 Klasse
Hør om forskellen på HF og STX
Elev Fortæller Om Hf På Kbhsyd
Elev fortæller om, hvordan det er læse HF på Hvidovre-afdelingen
;